(0475) 35 26 00 skl@lwv.nl
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

SKL bijeenkomst: Corporate Sustainability Reporting – Gijsbert Bruijnes (BDO)

10 december 2021 @ 13:00 - 17:00

De 4e coronagolf is in alle hevigheid aan het woekeren in Limburg en de rest van Europa. Daarom hebben we besloten voorlopig enkel bijeenkomsten online te organiseren en geen bedrijfsbezoeken en live events. We hopen na de winterperiode weer sprekers live te kunnen ontvangen. Maar ook online gaan we verder met ons jaarthema ´De Q in Duurzaamheid´.

Recent hoorden we via een factsheet van BDO (https://www.bdo.nl/nl-nl/perspectieven/corporate-sustainability-reporting-directive-(csrd)) dat er Europese wetgeving op komst is om te rapporteren op duurzaamheid. Gijsbert Bruijnes van BDO is dan ook bereid gevonden ons verder te informeren over deze aankomende wetgeving voor het boekjaar 2023. Dat betekend dat er voor 2022 al een stappenplan moet liggen om de organisatie in te richten zodat er gerapporteerd kan worden op duurzaamheid. Werk aan de winkel voor de kwaliteitsmanager, nu de accountant niet enkel naar de financiële cijfers komt kijken maar ook naar duurzaamheid. Ondanks dat het eerst voor grote organisaties gaat gelden, zullen de kleinere organisaties ook snel aan de beurt zijn. Een pro-actief beleid is dan ook geen overbodige luxe.

 

PROGRAMMA

Gijsbert zal ons meenemen in de nieuwe wetgeving en hoe hierop zal worden gecontroleerd. Vervolgens kijken we naar de inhoudelijke elementen van de rapportage en een stappenplan voor implementatie. Kortom een eerste verkenning waar de kwaliteitsmanager mee aan de slag kan om zich voor te bereiden, en de organisatie mee op sleeptouw te nemen, om een betrouwbare duurzaamheidsverslaggeving te maken over 2023. Later in het seizoen gaan we in een live sessie samen met BDO hier nog verder op door.

AGENDA

14.00 uur Openingswoord door Chretien Haenen (voorzitter SKL)

14.05 uur Inleidend webinar door Gijsbert Bruijnes over ´Corporate Sustainability Reporting´

14.55 uur Afsluiting en korte vooruitblik op volgende bijeenkomst –  door Chretien Haenen

15.00 uur Einde webinar

SPREKER

Gijsbert Bruijnes , MSc, RA (Manager Audit & Assurance) is sinds 2009 werkzaam bij BDO en daar “geboren en getogen” als accountant. Naast de reguliere controlewerkzaamheden is hij ook graag met overkoepelende onderwerpen bezig. Zo ondersteunt hij de Rotterdamse praktijk als vaktechnisch coördinator, waarbij hij als sparringpartner fungeert voor allerhande vaktechnische vraagstukken en presentaties verzorgt tijdens het vaktechnisch overleg.

Gijsbert is tevens lid van de werkgroep soft controls in de audit. Deze werkgroep draagt zorg voor de integratie van soft controls in de reguliere controleaanpak, met de landelijke presentatie van het assurance rapport bij soft controls als mooi hoogtepunt. Tot slot heeft Gijsbert ook ervaring met de controle van niet-financiële informatie zoals duurzaamheid.

KOSTEN

Voor leden, relaties van SKL en studenten zijn er geen kosten voor deelname aan dit webinar verbonden.

AANMELDEN

Aanmelden via de link: https://skl.webinargeek.com/skl-bijeenkomst-corporate-sustainability-reporting-gijsbert-bruijnes-bdo

U ontvangt dan nevenstaande bevestigingsmail, die u kunt toevoegen aan uw agenda. Via de button “Bekijk Webinar” kunt u rechtstreeks deelnemen aan het webinar.

Gegevens

Datum:
10 december 2021
Tijd:
13:00 - 17:00

Locatie

Zalencentrum Merode Stein
Merodestraat 31
Stein, Limburg 6171 XM Nederland
+ Google Maps
Share This