SKL bedrijfsbezoek bij Inalfa Roof Systems d.d. 19 mei 2017

Op 19 mei jl was SKL te gast bij Inalfa Roof Systems te Venray.

We werden hartelijk ontvangen in het indrukwekkende nieuwe gebouw van Inalfa gelegen aan de A73 in Venray. Na het nemen koffie en vlaai werd door dhr. Martien Reinders, Vice President Global Quality an Operational Excellence, een presentatie gegeven over de activiteiten van Inalfa en de daarbij behorende kwaliteitszaken.

Inalfa produceert schuifdaken in diverse uitvoeringen voor vrijwel alle A-merken personenauto’s en trucks. Het bedrijf heeft vestigingen in Noord-Amerika, Mexico, Europa en China. Met name China is een groeimarkt. Inalfa werkt reeds tijdens de ontwikkeling van nieuwe schuifdaken nauw samen met de fabrikant. Dat de kwaliteitseisen daarbij zeer hoog  zijn moge duidelijk zijn. Het betreft niet alleen de kwaliteit van de schuifdaken zelf maar tevens zaken als levertijden etc.

Inalfa is gecertificeerd volgens diverse kwaliteits- en milieunormen zoals ISO/TS 16949 en ISO 14001. Naast audits door certificerende instanties zijn er ook veel audits van de autofabrikanten zelf.

Na de presentatie door dhr. Reinders volgde een rondleiding door de fabriek. We namen een kijkje bij de diverse klimaatruimtes waar schuifdaken getest worden op alle mogelijke klimatologische omstandigheden. Tevens bezochten we testruimtes voor testen m.b.t. waterdichtheid etc.

Aansluitend namen we een kijkje in de productiehal. Er waren diverse productielijnen voor verschillende merken. Het geheel maakte een gestroomlijnde en ordelijke indruk.

Tot slot was er nog gelegenheid tot het stellen van vragen waarna de bijeenkomst werd afgesloten.

Al met al een zeer boeiend bedrijfsbezoek bij een bedrijf van wereldklasse.

Door de grote vertrouwelijkheid en geheimhoudingsplicht van Inalfa t.a.v. hun klanten was het niet toegestaan foto’s te maken.