(0475) 35 26 00 skl@lwv.nl
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

SKL Nieuwjaarsbijeenkomst: Circulaire Transitie – Danielle Twardy

21 januari 2022 @ 13:00 - 17:00

Beste SKL leden,

Nog de beste wensen en veel kwaliteit en duurzaamheid voor het nieuwe jaar. Nu we nog altijd in Lock down zitten, hebben we het programma omgegooid naar een online meeting.

Dr. Danielle Twardy-Duisters, Senior onderzoeker circulaire economie: businessmodellen en de human capital agenda zal ons meenemen in de circulaire transitie en leert ons denken vanuit nieuwe kansen.

Met Wouter Hart zijn we aan het kijken naar een geschikte datum verderop in het seizoen als live meetings weer toegestaan zijn. Begin vorig jaar hebben we de meeting met Wouter namelijk ook al via webinar moeten programmeren en de afspraak was dat we deel 2 toch echt live zouden doen. U moet dus nog even geduld hebben.

PROGRAMMA: Kansen voor bedrijven

Circulaire transitie: Denken vanuit nieuwe kansen is het thema van onze SKL bijeenkomst. Dit onderwerp sluit mooi aan op onze duurzaamheidsverkenning en de vorige webinar bijeenkomst over de Europese wetgeving omtrent rapporteren over duurzaamheid. Bedrijven denken momenteel vooral vanuit de huidige processen. Ze houden in hun productieproces bijvoorbeeld veel plastic over en bedenken daar een technologische oplossing voor, omdat ze weten dat ze van de overheid circulair moeten gaan werken. Dit is al een stap in de goede richting, maar er moet meer gebeuren om die circulaire doelstelling van 2050 te bereiken en toekomstbestendig te zijn. Een omslag in het bedrijfsleven is nodig. Eigenlijk moet bij de ontwikkeling van een business model al circulair worden gedacht. Denk niet langer vanuit bestaande problemen, maar vanuit nieuwe kansen.

Stel jezelf als bedrijf de vragen:

  • Wat kan ons bedrijf doen om toekomstbestendig te zijn?
  • Welke meervoudige waarde en impact kunnen wij creëren?
  • Met welke samenwerkingspartners kunnen we dat bereiken?
  • Hebben we de juiste competenties in huis?

In deze bijeenkomst wordt besproken wat een circulaire economie nu eigenlijk is. Maar ook het belang en de uitdaging van samenwerken op ecosysteem niveau en de rollen van burgers, onderwijs, ondernemers en overheid.

AGENDA

14.00 uur Openingswoord door Chretien Haenen (voorzitter SKL)

14.05 uur Webinar door Danielle Twardy: ´Circulaire Transitie´

15.50 uur Afsluiting en korte vooruitblik op volgende bijeenkomst –  door Chretien Haenen

16.00 uur Einde webinar

SPREKER

Danielle Twardy-Duisters is senior onderzoeker voor de lectoraten Innovatief Ondernemen en Employability bij Zuyd Hogeschool. Zij verricht onderzoek , samen met de Circular-Hub van de Brightlands onderzoek- en ontwikkelcampus en diverse Academies van Zuyd, inzake circulaire economie in de context van de regio Limburg om het concept van betekenis te voorzien. Circulaire economie zal enkel gerealiseerd worden indien deze breed gedragen wordt in de samenleving. De circulaire economie zal dus aantrekkelijk moeten zijn voor bedrijven, regionale stakeholders en consumenten. Het onderzoek richt zich op vier economische aspecten van de circulaire economie: businessmodellen, ondernemerschap, interne bedrijfsprocessen en de regionale human capital agenda.

 

KOSTEN

Voor leden, relaties van SKL en studenten zijn er geen kosten voor deelname aan dit webinar verbonden.

 

AANMELDEN

Aanmelden via de link:
https://skl.webinargeek.com/skl-bijeenkomst-circulaire-transitie-danielle-twardy

U ontvangt dan een bevestigingsmail, die u kunt toevoegen aan uw agenda. Ook ontvangt u dan de teams-link. Hiermee kunt u interactief deelnemen. Mocht dit niet lukken dan kunt u ook via de button “Bekijk Webinar” de meeting via Webinar Geek volgen.

 

Gegevens

Datum:
21 januari 2022
Tijd:
13:00 - 17:00

Locatie

Zalencentrum Merode Stein
Merodestraat 31
Stein, Limburg 6171 XM Nederland
+ Google Maps
Share This