Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

SKL-Nieuwjaarsbijeenkomst CO2 afslankprogramma® door Elske van de Fliert

19 januari 2024 @ 13:00 - 17:00

CO2 reductie? Hoe motiveer ik collega’s om er mee aan de slag te gaan?

Elke organisatie heeft wel een reden om aan de slag gaan met CO2 reductie. De CO2 prestatieladder is steeds meer een vereiste. Veel organisaties werken aan CO2 reductie in het kader van de SDG’s. Grotere organisaties hebben te maken met allerlei wetgeving en rapportageverplichtingen. En nu komt daar het Besluit CO2-reductie werk gebonden personenmobiliteit bij. En als dat het niet is, dan is er wel een andere reden om aan de slag te gaan met CO2 reductie.

De eerste stappen zijn vaak al genomen. Ook de oplossingen, feitelijke manieren om CO2 te reduceren in het wagenpark en de mobiliteit (elektrisch rijden, fietsen, …) zijn goed in beeld. Maar ze vragen nogal wat van de mensen in de organisatie. En voor veel mensen is en blijft CO2 reductie een abstract onderwerp.

Hoe zorg je er nou voor dat collega’s gemotiveerd worden om er mee aan de slag te gaan? Hoe behaal je daadwerkelijk resultaat?

In deze workshop legt Elske van de Fliert, grondlegger van het CO2 afslankprogramma®, dit aan ons uit en gaan we direct aan de slag met manieren om groener, schoner en slimmer rijden en reizen met de organisatie voor elkaar te krijgen. Je verlaat deze dag met een praktisch stappenplan waar de organisatie direct mee aan de slag kan.

PROFIEL SPREKER 
Elske van de Fliert is afgestudeerd aan de Technische Universiteit Delft en grondlegger van het CO2 afslankprogramma® voor wagenpark en mobiliteit. Ook is zij Onafhankelijke Deskundige SKAO (CO2 prestatieladder).

Elske is expert op het gebied van groener, schoner en slimmer rijden. Pragmatisch en creatief weet zij dit onderwerp tastbaar te maken. Met haar technische achtergrond weet zij tot de kern van de zaak door te dringen als het gaat om technologische ontwikkelingen. Met haar ervaring bij overheden en bedrijven weet ze op elk niveau de goede snaar te raken.
Regelmatig schrijft zij artikelen over dit onderwerp en is ze te horen in de podcasts van de demobiliteitsprofessionals.nl.
Of je nou het MVO-beleid concreet wilt maken of een CO2-reductiedoelstelling hebt, Elske adviseert en geeft je duidelijk uitleg en handvatten.

Links:
Website: Zero-e.nl
Veel onderweg? Zet de Dè Mobiliteitsprofessionals opdemobiliteitsprofessionals.nl.

AGENDA
13:00 – 13:30    Ontvangst, registratie en kennismaking bezoekers
13:30 – 13:40    Opening door de voorzitter SKL
13:40 – 15:10    Interactieve sessie:

    1. Introductie en theorie
    2. Hoe kom je van theorie naar praktijk?
     • Waar staat mijn organisatie?
     • Wat zou je willen doen (tactieken/plan)?
     • Hoe geef je invulling aan overtuiging/doel?

15:10 – 15:30    Pauze
15:30 – 16:10    Vervolg interactieve sessie:

    1. Hoe bouw ik een praktisch stappenplan?
     • Stap 1: Wie moet hier bij worden betrokken?
     • Stap 2: Wat zijn alle dingen die wij als organisatie nog moeten doen?
     • Stap 3: Wat zijn de drie prioriteiten voor de komende twee weken?

16.10 – 16.30    Vragen en inzichten en uitreiking boek (voor team met de mooiste inzichten)*

16.30                    Afsluiting door de dagvoorzitter

Aansluitend netwerken met borrel aan de bar

KOSTEN
Voor leden van SKL , studievereniging SKL, werkgroep food en relaties, zijn er geen kosten aan deelname aan deze bijeenkomst verbonden. Voor niet-leden kunnen wij het programma aanbieden voor slechts € 50,00. Deze kosten worden in mindering gebracht op de jaarbijdrage als men besluit lid te worden van SKL (zie voor meer info www.skl.nl)  (Kosten lidmaatschap € 200,– excl. btw / Studenten € 35, — per seizoen)

Lees over het boek Het CO2 afslankprogramma®, iedereen enthousiast voor groener rijden in een maand!

* Het boek wordt gratis uitgereikt aan het team dat ons de mooiste inzichten verschaft tijdens deze sessie. Andere deelnemers kunnen het boek na afloop kopen tegen een gereduceerd tarief van € 20,- (normaal € 29.95).

 

 

AANMELDEN
Aanmelden kan in de SKL-app of door een email te sturen naar dohmen@lwv.nl met vermelding van uw naam en organisatie.

Gegevens

Datum:
19 januari 2024
Tijd:
13:00 - 17:00

Locatie

Zalencentrum Merode Stein
Merodestraat 31
Stein, Limburg 6171 XM Nederland
+ Google Maps