Laden Evenementen

« Alle Evenementen

SKL Werkgroep Food: Chemische grondstofgevaren in grondstoffen en verpakkingen

21 juni 2024 @ 09:00 - 13:00

Op 19 januari heeft de SKL-werkgroep Food een succesvolle sessie gehad over het thema Kwaliteitsbeheersing/duurzaamheid van Grondstoffen.

Met Wendy Jansen, regiomanager bij KTBA, zijn we ingegaan op de interpretatie van Infoblad 64 en de best practises met betrekking tot grondstofbeheersing. Daarnaast heeft ze ons meegenomen door de diverse duurzaamheidsnormen op het gebied van grondstoffen en hoe deze toepasbaar zijn als in- of aanvulling van het duurzaamheidsbeleid van bedrijven.

De volgende sessie staat gepland voor 21 juni 2024 met als thema:

 Chemische grondstofgevaren in grondstoffen en verpakkingen

We zullen in deze sessie ingaan op de borging van chemische grondstofgevaren;oa. MOSH MOAH, Acrylamide en Pfas en hoe je dit structureel vorm geeft in je organisatie.

Samen met twee expert vanuit KTBA en Merieux Nutrisciences Ede, gaan we in gesprek over de wettelijke verplichtingen en daarin benodigde lab-analyses om de borging te valideren.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

–          Aan de hand van de kennisbladen van riskplaza bespreken we de achtergrond van de chemische grondstofgevaren.

–          Welke stappen moet je als organisatie ondernemen om deze chemische gevaren te borgen (hoe te voldoen aan wetgeving en infoblad 64)

–          Hoe worden analyses op MOSH MOAH uitgevoerd en hoe zorg je dat deze analyses passen binnen de benodigde borging van dit grondstofgevaar.

–          Delen van ervaringen en sparren over praktische invulling voor het borgen van de grondstofgevaren

Tijd en locatie

We zien u graag op 21 juni om 09.00 uur.

De bijeenkomst zal plaatsvinden in Brasserie Merode te Stein, Merodestraat 31, 6171 XM Stein (L).

Kosten

Voor slechts € 50, — (excl. btw) biedt SKL deze werkgroep (vier bijeenkomsten) aan boven op het SKL lidmaatschap. Daarnaast word je SKL lid en krijg je acht bijeenkomsten waarvan twee bedrijfsbezoeken per jaar rondom kwaliteit en duurzaamheid in de breedste zin des woords. Acht meetings met vakbroeders uit verschillende organisaties, grotendeels in Limburg. Het lidmaatschap bedraagt € 200,– per jaar (excl. btw), inclusief ontvangst met koffie en vlaai en een aangeklede borrel achteraf.

Wil je eens vrijblijvend kennis maken met de werkgroep food, dat kan altijd! Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Aanmelden

Wil je graag deelnemen aan de werkgroep food, schrijf je dan in voor deze ochtendsessie door een mail te sturen naar ons secretariaat skl@lwv.nl. Vermeld hierbij uw naam, functie, organisatie, e-mailadres en telefoonnummer. Geef tevens aan of u van de lunch gebruik wilt maken.

Wilt u deelnemen aan de middag bijeenkomst; meld u dan hiervoor apart aan.
Er volgt nog een aparte uitnodiging voor de slotbijeenkomt in de middag!

Meer informatie op www.skl.nl.

Namens SKL en KTBA,

Gegevens

Datum:
21 juni 2024
Tijd:
09:00 - 13:00

Locatie

Zalencentrum Merode Stein
Merodestraat 31
Stein, Limburg 6171 XM Nederland
+ Google Maps