Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

SKL-bijeenkomst: Kenniscentrum Circulaire economie – Danielle Twardy

3 maart 2023 @ 13:00 - 17:00

Beste SKL leden,

De aangekondigde bijdrage van mevr. Kok, meest duurzame docent van Zuyd Hogeschool, kan vanwege verplichtingen op school niet doorgaan. Maar SKL zou SKL niet zijn als we niet een nog beter programma hebben weten neer te zetten. Niemand minder dan Dr. Daniëlle Twardy ontvangt ons in het door de staatssecretaris op 9 febr. geopende Kenniscentrum Circulaire economie (zie artikel in bijlage) op perron Weert. Ruim een jaar geleden heeft Daniëlle ook een kort webinar voor SKL verzorgt, dat vorig seizoen het hoogst scoorde van alle programma’s.

 

Daniëlle zal ons meenemen in de circulaire transitie van 50% minder afval in 2030 naar geen afval in 2050. Een gigantische opgave voor alle organisaties die vaak niet weten waar te beginnen. Het kenniscentrum is dan ook met name opgericht om ondernemers te helpen met deze opgave. Een noodzakelijke opgave want de hulpbronnen uit de aarde worden hard uitgeput. Wil uw organisatie na 2050 nog bestaan, dan zal het roer nu drastisch om moeten! Ook een ondernemer zal een bijdrage leveren aan deze middag.

 

Circulariteit focust zich op kringlopen van grondstoffen, terwijl duurzaamheid breder betrekking heeft op mensen, de planeet en economie. Bij de ontwikkeling van een business model moet al circulair worden gedacht. Welke meervoudige waarde en impact kan uw bedrijf creëren? Met welke samenwerkingspartners kunt u dat bereiken en heeft u de juiste competenties in huis? Kortom veel vragen waarop Daniëlle in een interactieve sessie met ons gaat kijken wat circulaire economie voor uw organisatie kan betekenen en hoe het nieuwe living lab u hierbij kan ondersteunen. Een mooi aanbod dat we als SKL graag aannemen. U mag uw collega of kennis die over duurzaamheid en/of circulariteit gaat ook meenemen als introducee.

 

 

AGENDA

13.00 uur Ontvangst op Circulair Perron Weert

13.30 uur Openingswoord door Chretien Haenen (voorzitter SKL)

13.40 uur Interactief programma circulaire economie door Daniëlle Twardy (deel 1)

15.00 uur Pauze

15.30 uur Interactief programma circulaire economie door Daniëlle Twardy (deel 2)

16.50 uur Afsluiting en korte vooruitblik op volgende bijeenkomst –  door Chretien Haenen

17.00 uur Einde programma, tijd voor borrel en hapjes

18.00 uur Sluiting perron Weert

 

SPREKER

Dr. Danielle Twardy is Programmamanager Circulaire Economie binnen Zuyd Hogeschool. In samenwerking met de lectoraten Innovatief Ondernemen en Employability, de Circular-Hub van de Brightlands onderzoek- en ontwikkelcampus en diverse Academies van Zuyd zal Danielle naast het verrichten van onderzoek inzake circulaire economie in de context van de regio Limburg om het concept van betekenis te voorzien, ook verrijking van de opleidingscurricula in het economisch domein van Zuyd Hogeschool nadrukkelijk tot de werkzaamheden behoren.

Circulaire economie zal enkel gerealiseerd worden indien deze breed gedragen wordt in de samenleving. De circulaire economie zal dus aantrekkelijk moeten zijn voor bedrijven, regionale stakeholders en consumenten. Het onderzoek richt zich op vier economische aspecten van de circulaire economie: businessmodellen, ondernemerschap, interne bedrijfsprocessen en de regionale human capital agenda.

 

KOSTEN

Voor leden en 1 introducee, relaties van SKL en studenten zijn er geen kosten voor deelname aan dit webinar verbonden.

 

PARKEREN

Het beste kunt u met de trein komen en stoppen op station Weert, dan staat u meteen voor de deur. Komt u met de auto dan kunt u het beste parkeren in de Stationspleingarage, Sint Maartenslaan 5B, 6001 CC Weert of P+R Weert aan de parallelweg.

 

AANMELDEN

Aanmelden bij voorkeur via de SKL app van bundelings, onder de knop activiteiten. Hier kunt u ook een introducee aanmelden.

Lukt dat niet, stuur dan uw naam en organisatie door aan ons secretariaat via skl@lwv.nl met vermelding bijeenkomst 3 maart. Ook kunt u een introducee gratis opgeven.

Aanmelding gaarne doorgeven voor do. 2 maart in verband met catering.

 

 

Bijlage: opening Kenniscentrum

 

Bijlage: Link naar film over circulaire carnaval

 

https://l1.nl/l1mburg-centraal-minder-afval-door-circulaire-vastelaovend-175804/

Gegevens

Datum:
3 maart 2023
Tijd:
13:00 - 17:00

Locatie

Zuyd Circulair Perron Weert – Stationsplein 14, 6001 CH Weert
Stationsplein 14
Weert, Limburg 6001 CH
+ Google Maps