1e SKL Speed date

Op dinsdagmiddag 25 februari ontmoette ik tussen de 15 en 20 SKL-leden tijdens een speeddate-middag. Ik heb niets met ‘speed’ en niets met ‘daten’. Waarom dan toch meedoen aan speeddaten?
Heb je eigenlijk een reden nodig? Vooruit dan…, hier volgen er een paar. Onbevangenheid, nieuwsgierigheid naar wie SKL-leden zijn, wat ze zoal in hun werk doen, wat ze in beweging brengt en mijn eigen behoefte aan ‘los denken’ en ‘omdenken’.

 Netwerken is net werken

Sandra gaf de deelnemers een strakke opdracht mee. “Vertel je gesprekspartner in 7,5 minuut wat je doet, waar je goed in bent en waar je hulp bij kan gebruiken. En wissel dan.” De middag vloog voorbij. Het was een kabaal van jewelste aan 7 tafels. Aan gespreksstof geen gebrek. En inderdaad: netwerken is net werken.

foto 1_0

Het ‘losdenken’ en ‘omdenken’ is gelukt. Ik heb nieuwe mensen van SKL leren kennen. Mensen op een nieuwe manier ontmoet. Weet jij wat Care4Skills met Alonsa te maken heeft? Of wie zijn geld verdient op basis van Econoshock  2.0 van Boelens? Of welke pensionada nog altijd opstaat voor industriële procesbegeleiding? Weet je bij welk bestuurslid het roer om gaat en wie zichzelf manager vanuit het hart noemt? Ik wist het niet, maar nu wel. Over vertrouwde thema’s heb ik onbevangen kunnen praten/ sparren met mensen die in een totaal andere context werken. En ben op nieuwe ideeën gekomen. In 2 uur tijd heb ik mooie tips  gekregen, waar ik niet op uit was, maar waar ik wel mee aan de slag ga.  Energiek en met stof tot nadenken ging ik naar huis.

foto 3_0

Tijdens de borrel bleek dat iedereen die ik sprak positief was over deze middag. Bedankt gesprekspartners, voor de goede vibe, bedankt Sandra Litjens voor het organiseren van deze kans op een leuke plek. Voor herhaling vatbaar. Wil jij ook weten wat je mede SKL-ers beweegt en waar jullie weten? Doe een volgende keer dan mee.

Tot SKL,
José Libbers,
Beleidsmedewerker Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheid
(tijdelijk gedetacheerd bij HR)

foto 4_0