20 januari 2023: SKL nieuwjaarsbijeenkomst – Duurzaamheid en MVO bij GAIA Zoo

Beste SKL leden,

Op de eerste plaats de beste wensen voor 2023 en weer veel kwaliteit en duurzaamheid. Heeft u trouwens uw jaarplannen al klaar voor 2023? In hoeverre is het thema duurzaamheid of Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen daarin opgenomen?  En kunnen uw SKL collega’s u hierbij nog inspireren? Hanneke de Boer van Gaia Zoo gaat ons in ieder geval inspireren met hun wereldreis in duurzaamheid. Kortom weer een vol jaar van ontmoetingen, inspiratie en kansen om met uw organisatie te excelleren. We zien u graag op 20 januari in Gaia Zoo, schrijf u snel in want het aantal plaatsen is beperkt.

ONTMOETEN

De bijeenkomst start met een gezamenlijke lunch om het jaar goed te beginnen en uw SKL collega’s te ontmoeten. Tijd om even bij te praten tijdens de lunch, het voorbije jaar door te nemen en uw plannen voor 2023 alvast te ontvouwen.

INSPIREREN

Daarna zal Hanneke de Boer van Gaia Zoo ons meenemen op wereldreis. De reis die Gaia Zoo heeft gemaakt (en nog maakt) op het gebied van duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Wat zijn hun duurzaamheidsthema´ s voor mens en dier. Hoe is het doorgevoerd in alle disciplines? Wat doet hun Green Team en welk internationaal keurmerk wordt gevoerd m.b.t. duurzaamheid? Beleid, doelstellingen, acties en realisaties op het gebied van duurzaamheid komen aan bod. Kortom hoe veranker je duurzaamheid in je bedrijfsvoering, bij je medewerkers en je klanten. Hanneke zal u zeker inspireren!

EXCELLEREN

Na de inspiratiesessie gaat u zelf aan de slag om samen met collega’s te sparren over de eigen kwaliteitsplannen voor 2023. In 3 x 25 minuten kunt u telkens met een ander SKL lid van gedachten wisselen over uw jaarplannen. In hoeverre zit duurzaamheid hierin verwerkt? Sparren met collega SKL leden betekend kennis delen, tips geven en krijgen en wellicht ook nieuwe contacten leggen om op een later moment verder te kunnen sparren.

Ontdek GaiaZoo vanaf 10.00 uur

Vanaf 12.45 uur ontdekken we Gaia Zoo enkel vanuit het Gaia Event Center. Wilt u de Zoo zelf ook echt beleven laat ons dit dan weten. Vanaf 10.00 uur gaat het park open en mag u het park tot aan de bijeenkomst bezoeken, maar dit dient u bij uw aanmelding wel nadrukkelijk aan te geven.  

AGENDA

12:45 uur Ontvangst Gaia Event Center, zaal Magnolia. Gratis parkeren op P3, Brughofweg 25

Kerkrade, tegenover Kasteel Erenstein. Door de poort rijden en rechts parkeren (zie bijlage)

13.00 uur Opening nieuwjaarsbijeenkomst en gezamenlijke lunch.

14.00 uur Inspiratiesessie door Hanneke de Boer: Welke route heeft GaiaZOO bewandeld om te komen tot de duurzame organisatie die het nu is.

15.00 uur Pauze

15.30 uur 3x 25 minuten spar-sessies met collega SKL leden over uw kwaliteit- en duurzaamheid-jaarplannen.

16.45 uur  Afsluiting door de voorzitter (Chretien Haenen)

17:00 uur Borrel met borrelhapjes om het nieuwe jaar in te luiden.

18.00 uur Einde programma

SPREKER

Hanneke de Boer is hoofd educatie & natuurbehoud bij GaiaZOO. Als eerste medewerker kreeg zij eind 2002 de unieke kans om de educatie, de dierinhoudelijke communicatie, de vrijwilligersorganisatie en de natuurbehoud stichting van een nieuwe dierentuin op te zeten en vorm te geven. In de loop der jaren heeft zij vele activiteiten mogen ontwikkelen om mens, dier en natuur dichter bij elkaar te brengen. Vele veranderingen en continu inspelen op actualiteiten maken haar werk uitdagend. Hanneke is doctorandus in de Biologie, afgestudeerd aan de Universiteit in Utrecht.

LOCATIE GaiaZOO Kerkrade

Gratis parkeren op P3, Brughofweg 25 Kerkrade, tegenover Kasteel Erenstein.

AANMELDEN

Aanmelden bij voorkeur voor 13 januari via de SKL app of stuur een email naar: skl@lwv.nl met vermelding van uw naam en organisatie.  Vermeld separaat indien u de dierentuin vanaf 10.00 uur wilt bezoeken. Voor deze bijeenkomst geld een maximum van 40 deelnemers.

Tot ziens op vrijdag 20 Januari bij Gaia Zoo