SKL – Openingsbijeenkomst 2015-2016 bij Attractiepark Toverland

Om de openingsbijeenkomst voor het seizoen 2015 – 2016 in magische sferen te laten verlopen vond deze plaats op 18 september 2015 bij Attractiepark Toverland te Sevenum.

Tijdens de hartelijke ontvangst met koffie en vlaai konden we elkaar na de zomervakantie eerst even bijpraten over de vakantiebelevenissen.

Na het openingswoord door voorzitter Chrétien was het tijd voor de presentatie door Caroline Kortooms, directeur Attractiepark Toverland.

Caroline deed o.a. uit de doeken hoe Toverland ontstaan was van het prilste idee tot en met de huidige uitvoering van het attractiepark. En verder hoe men er in slaagt deze organisatie succesvol te laten zijn. Dit is een hele kunst voor een attractiepark waarbij men voor het bezoek afhankelijk is van allerlei factoren zoals weersomstandigheden, feestdagen etc.

Verder passeerden het veiligheids- en personeelsbeleid de revue.

Er was volop ruimte voor vragen en discussie waarbij o.a. ook gefilosofeerd werd over de toekomst van het park.

Daarna werden groepsgewijs een aantal attracties bezocht waarbij werd uitgelegd hoe de veiligheid van de betreffende attractie geborgd was. Mede vanwege de impact die een ongeluk met een attractie kan hebben op de bezoekersaantallen heeft veiligheid binnen Toverland de hoogste prioriteit.

Een van die attracties was Troy, de hoogste, snelste en langste houten achtbaan van de Benelux. Het was interessant om eens een kijkje achter de schermen te kunnen nemen bij zo’n bekende en tot de verbeelding sprekende attractie.

Als de spreekwoordelijke klap op de vuurpijl werden we ook nog in de gelegenheid gesteld om een ritje bij Troy te maken. Hiervan werd volop gebruik gemaakt.

Tot slot werd deze openingsbijeenkomst op een leuke plek in Toverland met een hapje en drankje afgesloten.