DURF TE VERBETEREN, TOON HEEL NEDERLAND WAT JE HEBT BEREIKT!

De regionale kwaliteitskringen organiseren in samenwerking met het Nederlands Netwerk voor Kwaliteitsmanagement (NNK) in 2019 voor de achtste keer het Business Improvement Event.

Business Improvement Event, donderdag 20 juni 2019


De Kwaliteitskringen willen talentvolle Business Improvement Managers stimuleren om baanbrekende oplossingen te bedenken voor slimmere, efficiëntere bedrijfsprocessen. Zij reiken daarom jaarlijks de Business Improvement Award uit aan de kwaliteitsmanager die (het denken over) de kwaliteit in zijn of haar organisatie ingrijpend verandert en verbetert.

Business Improvement wordt breed gezien. Het kan gaan over veranderingsprojecten op strategische niveau, maar ook over verbeterprojecten op operationeel niveau. Een project hoeft niet uitsluitend te gaan over kwaliteit, ook thema’s als milieu en veiligheid horen tot de mogelijkheden. Kwaliteit kan betrekking hebben op producten, diensten, processen, organisaties, ketens en netwerken van organisaties.

Criteria zijn onder meer:

 • verbeter- en veranderproject of –aanpak
 • resultaten van verbeterprojecten
 • selectie van verbeterprojecten
 • de rol van de Business Improvement Manager
 • in-en externe presentatie van het verbeterproject

 

Ken je een kwaliteitsmanager die een bijzonder project heeft uitgevoerd of heb je zelf een bijzondere kwaliteitsverbetering gerealiseerd, laat het ons dan weten!

Informatie-aanmelden: info@nnk.nl of info@skl.nl 

De presentaties die tijdens de vorige het Business Improvement Events zijn gehouden, zijn beschikbaar op de website van NNK: www.nnk.nl.

Vorig jaar was het SKL-lid Rob Schoenmakers één van de drie genomineerden.

Voor de genomineerde betekent een nominatie dat: er een team auditoren langskomt op de werkplek, dat er filmpjes worden gemaakt van de persoon en dat hij/zij op 20 juni a.s. een presentatie geeft over het project. Winnaars krijgen de mogelijkheid om zich internationaal te presenteren.

Het nominatietraject verloopt als volgt:

 1. aanmelding voor 1 december 2018 per mail: persoonlijke gegevens + korte omschrijving project
 2. januari -> aanleveren evt. aanvullende documentatie t.b.v. onderbouwing project en resultaten
 3. maart -> bezoek van auditoren aan het bedrijf, het project en de kandidaat
 4. april: bekendmaking van de genomineerden
 5. mei: Interview(s) voor magazines, maken film t.b.v. publieksprijs
 6. 20 juni 2019: presentatie van het project door de genomineerden en uitreiking van de Business Improvement Manager Award 2019.