Nieuwsbrief SKL Maart 2021

Na lange tijd is de SKL-nieuwsbrief weer terug. Vanuit Studievereniging SKL is het initiatief weer opgepakt om een nieuwsbrief te maken. Tussen de bijeenkomsten zal er steeds een nieuwsbrief gemaakt worden. In de nieuwsbrief komen diverse rubrieken aan bod, zoals: terugblik, wat speelt er binnen SKL/Studievereniging SKL, leden aan het woord, Hoe is het met, Vragenrubriek SKL-leden, agenda en vooruitblik. De nieuwsbrief van Maart staat nu voor u klaar. Veel leesplezier!


Nieuwsbrief SKL Maart 2021

Beste lezer,                                                                      
                                                                
We zijn verheugd met de komst van studievereniging SKL. Onze nieuwe studentleden kunnen zo kennis maken met SKL en hun schouders er mee onderzetten. Veel ervaring opdoen en al proeven aan de praktijk. Deze digitale nieuwsbrief is een van hun initiatieven om u allen nog beter te informeren over bijeenkomsten en webinars, ook van andere kwaliteitskringen in binnen- en buitenland. Maar ook interessante artikelen, leden aan het woord en de rubriek vraag en aanbod stageplaatsen en praktijkopdrachten komen regelmatig aan bod. Ondanks dat we in een lockdown zitten als land, hebben we niet stil gezeten meer de tijd gebruikt om nieuwe plannen te maken. Naast de oprichting van de studievereniging SKL, zijn we ook samenwerkingen aangegaan met Allanta (vele interessante kwaliteitsopleidingen met korting) en KTBA (opstart werkgroep voedselveiligheid). Inmiddels zijn de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen 2021-2022 ook al gestart. Ideeën en suggesties zijn altijd welkom! Maar eerst gaan we nog genieten van enkele top sprekers dit seizoen via WebinarGeek en als het kan hoop ik u tegen de zomer ook nog Live te kunnen spreken. 
Ik wens u veel leesplezier en blijf gezond! 

Chrétien Haenen – Voorzitter SKL

Terugblik Nieuwjaarsbijeenkomst

Ruud Veltenaar gaf tijdens zijn sessie aan dat het de verkeerde kant op gaat met de planeet. Veel bedrijven vernietigen meer waarde dan ze zelf creëren. Ook gaf Ruud Veltenaar aan dat continue economische groei een mythe is. Niet enkel de bedrijven moeten veranderen, maar ook de mensen zelf om de ecologische crisis te bestrijden. Mensen moeten de leiders worden van de transitie die we aan moeten gaan. Een nieuw tijdperk moet ingaan waar een andere manier van leven centraal staat. Daarbij moet er besef zijn dat de economie anders ingericht zal moeten worden. Nieuwe oplossingen, die ook nog eens geld opleveren, moeten ingezet gaan worden om de ecologische crisis te bestrijden. Kijk als eens naar uw eigen activiteit en zorg dat uw eigen CO²-footprint kleiner wordt. Het was een inspirerende webinar met veel stof tot nadenken. Voor meer info ‘once upon a future’ van Ruud Veltenaar.

Op 24 september 2021 geeft Ruud Veltenaar live een vervolg op zijn sessie tijdens het 20-jarig bestaanssymposium. 

Samenwerking SKL en Allanta 

Vanaf 1 januari 2021 is de samenwerking tussen SKL en Allanta van start gegaan. Dat houdt in dat leden van SKL kunnen deelnemen aan trainingen van Allanta met 15% korting. Allanta biedt hoogkwalitatieve opleidingen gedoceerd door trainers met jarenlange praktijkervaring. Kijk voor opleidingen op de website van Allanta.
 

Webinar Geek

De afgelopen bijeenkomsten heeft u bijeenkomsten kunnen volgen via WebinarGeek. Dat gebeurde op verschillende manieren, zowel volledig online als een hybride vorm. Hierdoor hebben de bijeenkomsten van SKL toch doorgang kunnen vinden. Van aanmelding tot evaluatie hebben we dit programma kunnen gebruiken. 

We hopen zo snel mogelijk weer fysieke bijeenkomsten te mogen organiseren. Ongeacht de maatregelen blijven we dit seizoen WebinarGeek inzetten om bijeenkomsten te volgen. 

 

SKL-marktplaats  

Volgens het vraag en aanbod principe kunnen activiteiten, stageplekken en extra opdrachten aangeboden en verkregen  worden. Zo kunnen organisaties en SKL, activiteiten, opdrachten en stageplekken aanbieden. Studenten kunnen deze aannemen, maar ook zelf opdrachten formuleren waar organisaties op kunnen intekenen. Heeft u of uw organisatie aanbod of vraag voor studenten, mail deze dan naar studieverenigingskl@gmail.com. In de nieuwbrief zal deze rubriek terug blijven komen.

Vraag:
* Stageplek Bedrijfskunde | Brian Haenen (LinkedIn-profiel)| periode september-februari

Vragenrubriek SKL-leden 

 
Elbert Joosten:  Wie kent een goede Lean Six Sigma Green Belt training?

voor 2 medewerkers die continuous improvement gaan opzetten in after-sales customer care. Voorkeur voor training deels online, maar ook deels Face-2-Face met projectbegeleiding. Liefst uit de omgeving Maastricht en Engelstalig.  

 
Tips gaarne mailen naar de
email van Elbert Joosten.

Agenda 

In deze rubriek worden geplande bijeenkomsten van SKL, maar ook van andere Nederlandse kwaliteitskringen getoond. Zo bent u altijd op de hoogte van aankomende activiteiten. 
Voor de activiteiten van andere Nederlandse kwaliteitskringen vindt u de links op de website.

Aanpassingen website

De laatste tijd hebben er aanpassingen plaatsgevonden op de website van SKL. We leggen de wijzigingen uit.

  • Opleiding: Op deze pagina is de samenwerking met Allanta toegevoegd. Een overzicht van de oplieidingsrubrieken is hier te vinden. 
  • Links: Op deze pagina staan de aankomende bijeenkomsten van andere Nederlandse kwaliteitskringen, waaraan SKL-leden kosteloos kunnen deelnemen. Dit overzicht zal bijgehouden worden en u kan eenvoudig doorklikken om zich aan te melden of voor meer informatie. 

Vooruitblik volgende bijeenkomst

Aankomende vrijdag staat de volgende online- bijeenkomst op het programma: Business Continuity Management – Gert Kogenhop 

Business Continuity Management (BCM) gaat over het beschermen van jouw organisatie tegen de gevolgen van omvangrijke verstoringen en (on)bekende risico’s. Dit is geen overbodige luxe anno 2021, hebben we kunnen constateren. Helaas denken veel organisaties onvoldoende na over hoe ze een calamiteit gestructureerd dienen aan te pakken en te overleven, terwijl de risico’s zich voor menige sector in een ongunstige richting ontwikkelen. Dat is dan ook één van de redenen waarom BCM juist nu zo belangrijk is. Het gaat om de meerwaarde hiervan en de tegeltjeswijsheid “Voorbereiding is 90% van het resultaat”. We kijken naar de belangrijkste onderdelen van het managementsysteem en bespreken de link met Kwaliteitsmanagement en het samenspel met bijvoorbeeld Crisismanagement en BHV.

Nog niet ingeschreven? schrijf u dan nu in via de volgende link: https://skl.webinargeek.com/business-continuity-gert-kogenhop-skl-bijeenkomst  

Ontmoeten – Inspireren – Excelleren

Website

Facebook

Link

Copyright © 2021 SKL 
All rights reserved.

Ons E-mail adres is:
kwaliteitskring.skl@gmail.com

You can update your preferences or unsubscribe from this list.

 


This email was sent to *|EMAIL|*

why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences

*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*