SKL bijeenkomst 5 maart: Gert Kogenhop- Business Continuity Management

Vrijdag 5 maart was Gert Kogenhop na 7 jaar weer terug voor een bijeenkomst van SKL. Deze keer zonder een stukje vlaai, maar online via WebinarGeek. De bijeenkomst stond in het teken van Business Continuity Management. Een belangrijk thema binnen elke organisatie, maar lang niet iedereen is er mee bezig. Een onderwerp dat een deelnemer vergeleek met een afspraak bij de tandarts ‘je moet er een keer aan beginnen, en regelmatig bijhouden. Maar uitstellen is ook makkelijk’.

Gert Kogenhop startte met het introduceren van Business Continuity: het vermogen van een organisatie om tijdens een verstoring producten en diensten met een vooraf vastgestelde capaciteit binnen aanvaardbare tijdskaders te blijven leveren. Hiervoor bestaan ISO-normen die geraadpleegd kunnen worden. Start met het stellen van simpele vragen: wat is belangrijk, waarom, wanneer wordt het een probleem etc. Vervolgens legde de directeur van BCMplus uit hoe een Business impact analyse en een risicoanalyse uit te voeren. Deze analyse geldt als basis voor het Business Continuity plan (BCP). Het is nu het moment om na te gaan denken over hoe business continuity management in uw organisatie ingericht kan worden. De bijeenkomst gaf daar genoeg handvaten voor om mee aan de slag te gaan.

Een leerzame vrijdagmiddag met informatie waar de eerst volgende werkdag meteen mee aan de slag kon worden gegaan. De volgende bijeenkomst staat 16 april op de agenda: Werken vanuit de bedoeling met Wouter Hart.