Op bezoek bij Hela Thissen B.V.

Dinsdag 22 april werden we vanaf half twee hartelijk verwelkomd door Kelly Kohlen en haar collega’s van Hela Thissen B.V. in Venlo. Koffie en heerlijke vlaai stonden al op ons te wachten.

F1
Na deze informele ontvangst weren we getrakteerd op een interessante presentatie door Haj Thissen de huidige commercieel directeur. Hij maakte ons deelgenoot van de historie van Hela Thissen B.V.. Hoe het allemaal was begonnen met de verkoop van de eerste flessen curry. Maar we vernamen dat Hela Thissen veel meer is dan de bekende curry in de rode fles. Het bedrijf vindt zijn oorsprong in de groothandelsactiviteiten in kruiden en specerijen. Een terrein waar men nog steeds actief is. Ondanks haar zeer solide basis in het segment van de curry is Hela voortdurend op zoek naar vernieuwing. Naast diversificatie in de sauzen heeft men inmiddels de markt van de salad & sandwich dressings betreden.
En met succes, bij diverse supermarkten heeft men inmiddels schapruimte weten te veroveren.

Naast productinnovatie zoekt men ook naar nieuwe afzetmogelijkheden. Een van de opvallende innovaties is dat men gaat starten met een webshop. Op die manier kunnen producten die nog niet in de schappen liggen van de supermarkten wel al onder de aandacht van de consument worden gebracht.

F2
Kwaliteit bij Hela is een vanzelfsprekendheid

Kwaliteit is de sleutel tot succes. Omdat over smaak niet valt te twisten, wordt veelvuldig gebruik gemaakt van een panel. Doelstelling is dat de producten van Hela Thissen als lekkerste uit een blinde test komen.
HACCP, IFS certificering, BRC certificering, Risk plaza enz. enz. Kortom bij Hela Thissen voldoet men aan de nationale en internationale eisen op het vlak van voedselveiligheid.

De balanced score card wordt ingezet als hulpmiddel bij het evenwichtig sturen van de organisatie,  zowel op commercieel vlak, financieel terrein, en kwaliteitsbeheersing.

Na deze boeiende presentatie konden we een kijkje nemen in het bedrijf. In het magazijn kregen we een indruk van de fysieke omvang van het assortiment, maar vooral ook van de vele verpakkingsvormen van eenzelfde product.
In de productiehal kregen we een goede indruk van het productieproces en het bottelen van de dressing. De praktische invulling van de vele regelgeving op het vlak van de voedselveiligheid was duidelijk zichtbaar.

F3

 

Na deze rondleiding mochten we zelf als smaakpanel fungeren. We kregen volop de gelegenheid te genieten van de producten van Hela Thissen B.V..
Vlees gekruid met kruiden van Hela, wraps met dressing van Hela, salade dressing enz. Te lekker om te laten staan. We hebben aan den lijve ervaren dat de inspanningen op het vlak van kwaliteit en beheersing van de bedrijfsprocessen leiden tot een goed en smakelijk eindproduct.

F4

We hebben kennis gemaakt met een trots bedrijf met trotse medewerkers. En terecht!

Hela Thissen B.V. we danken jullie dat we jullie gast mochten zijn.

 

F5