SKL Slotbijeenkomst 13 juni 2014: Kaizen Event

Op 13 juni 2014 organiseerde SKL haar slotbijeenkomst van het seizoen 2013 – 2014 bij het mooie Oolderhof in Herten. Op de agenda stond een veelbelovend Kaizen Event. Verwachtingsvol ging ik er heen en ik kan nu zeggen dat de bijeenkomst mijn verwachtingen meer als ingevuld heeft.

skl03

Deze middag, die georganiseerd was in samenwerking met het Kaizen Institute, werd geopend door Chretien Haenen, voorzitter SKL, en John Verhees, een van de oprichters van het Kaizen Institute Netherlands. Daarna was er de keuze uit een aantal informatieve sessies waarin een aantal andere interessante sprekers  hun visie op of ervaringen met het verbeteretn via de Kaizen methode met ons deelden of een actieve sessie waarin een lean-game gespeeld werd.

skl04

Na deze sessies was er voldoende stof tot nadenken en bespreken tijdens de pauze.

In het tweede deel van het programma presenteerden zeven deelnemers een verbeterteam van hun eigen bedrijf om zo mee te dingen naar de SKL Verbeterprijs. Een heel mooi gebaar deze middag was dat deze prijs omgedoopt werd tot de “Jacqueline van der Kolk Verbeterprijs”.  Jacqueline is een van de oprichters en zeer actief (bestuurs)lid van SKL die vanwege ernstige gezondheidsredenen  naar verwachting helaas niet lang meer bij ons zal zijn.

skl10

De zeven presentaties werden door de aanwezige deelnemers als ook door een vakkundige jury beoordeeld.

Aansluitend aan de presentaties vertelde John Verhees nog een mooi praktijkverhaal over het toepassen van Lean.

Als afsluiten van deze middag werd de Jacqueline van der Kolk Verbeterprijs uitgereikt. En zoals het hoort op zo’n mooie middag bleef het niet bij één winnaar, er eindigden drie presentaties met hetzelfde puntenaantal op de 1e plaats!

skl13

Onder het genot van een heerlijk hapje en drankje werd er nog druk nagebabbeld over de middag. Het was weer een mooie bijeenkomst en een goede opstap naar hopelijk weer een mooi programma in 2015.