SKL najaarsbijeenkomst (online) 30 oktober 2020: Wat kan de kwaliteitsmanager leren van de COVID 19 pandemie? door Willy Vandenbrande

Online-najaarsbijeenkomst Willy Vandenbrande

30 oktober deed zich een primeur voor bij SKL: de volledige bijeenkomst vond online plaats via webinar. De sprekers (voorzitter SKL en Willy Vandenbrande) presenteerde op 197 kilometer afstand van elkaar vandaan en de deelnemers zaten op hun eigen locatie. Ondanks de corona-maatregelen heeft de bijeenkomst op deze manier toch doorgang kunnen vinden.

Willy Vandenbrande (QS Consult) heeft aangetoond dat kwaliteitsmanagers het nodige kunnen leren van de COVID19-pandemie. Zo kunnen we de testresultaten van landen niet vergelijken met elkaar zonder het proces ook te vergelijken. Kunnen maatregelen beter worden nageleefd tot bepaalde criteria behaald zijn in plaats van enkel te focussen op tijd. Het veelbesproken mondkapje biedt het bescherming of niet? Als we het gewoon doen kan deze kleine inspanning een grote potentiële winst opleveren. Nu vele organisaties samenwerken aan een vaccin, wordt het proces versneld. Willy Vandenbrande heeft met de kwaliteitsbril de pandemie benadert en ons een aantal leerpunten meegegeven.