Terugblik op het jaar 2020

Afgelopen jaar is een vreemd jaar geweest door het corona-virus. Op het moment dat Nederland in de greep was van het corona-virus had SKL al een bijeenkomst en bedrijfsbezoek achter de rug, daarna werd het aanpassen. Uiteindelijk hebben de meeste bijeenkomsten in verschillende varianten toch doorgang kunnen vinden: fysiek, online en een combinatie van beide.

We begonnen het jaar met Ruud Stassen over het nieuwe EFQM-model en INK.next. In februari vond het bedrijfsbezoek bij Canon Océ plaats, waar een workshop en een rondleiding heeft plaatsgevonden. Dat bleek de laatste bijeenkomst te zijn zonder beperkingen door het corona-virus. In juni kwam een select aantal leden (max. 30) weer fysiek bij elkaar om na een mini-webinar van Ruud Veltenaar te speeddaten over wat COVID-19 doet op het werk, nu en in de toekomst. De openingsbijeenkomst van het seizoen 20/21 stond in het teken van de kenmerken van de kwaliteitscultuur van excellente professionele organisaties. Zowel de fysieke leden als de leden die via webinar aanwezig waren werden meegenomen in het verhaal van Mathieu Weggeman. In oktober waren fysieke bijeenkomsten op de locatie bij Merode wegens nieuwe maatregelen niet meer mogelijk. Dan maar een volledig online bijeenkomst via webinar. Willy Vandebrande sprak vanuit zijn eigen locatie over wat we kunnen leren van de COVID19-pandemie gericht op de kwaliteitsprofessional. Tenslotte heeft SKL in samenwerking met Allanta de laatste bijeenkomst via Microsoft Teams georganiseerd. Zo werd het jaar afgesloten met een mini-cursus over het turtle-model.

Ondanks alles kijkt SKL terug op een bewogen jaar waarin toch de nodige kennis is opgedaan. Ook onze webinar-variant heeft inmiddels zijn meerwaarde bewezen. Vele nieuwe ontwikkelingen zijn afgelopen jaar opgezet, zoals de samenwerking met Allanta, KTBA en de oprichting van studievereniging SKL. Ontwikkelingen die in 2021 verder tot bloei zullen komen. SKL bedankt haar leden voor hun inzet en deelname aan de bijeenkomsten.

Tot volgend jaar!