Terugblik SKL-werkgroep Food: Duurzaamheidscultuur

Dé werkgroep waar voedselveiligheid, duurzaamheid en kwaliteit elkaar ontmoeten 🌿💪🏼

Op vrijdag 27 oktober had KTBA a Mérieux NutriSciences Company het genoegen om samen met Stichting Kwaliteitskring Limburg (SKL) een inspirerende sessie met de werkgroep Food te organiseren.

Tijdens deze werkgroep werden inzichten gedeeld over de kwaliteits- en voedselveiligheidscultuur binnen diverse organisaties en de connectie met voedselveiligheidsnormen.

Daarnaast kwam een thema aan bod wat een sterke connectie heeft met kwaliteit en zowel voor KTBA als voor SKL hoog op de agenda staat: duurzaamheid. Bijzondere aandacht ging hierbij uit naar de CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive): Wat betekent de komst van deze nieuwe regelgeving concreet voor food-bedrijven en welke impact zou het kunnen hebben?

Andere zaken die rondom duurzaamheid aan bod kwamen zijn; de volwassenheid op dit gebied, de verantwoordelijkheid binnen de organisatie en het beantwoorden van vragen vanuit de waardeketen.

Door met nieuwe gesprekspartners en een frisse blik te sparren over ervaringen en voorbeelden uit het werkveld, werden door de deelnemers veel nieuwe inzichten opgedaan en was de energie binnen de groep goed te voelen. Om de sessie gezamenlijk af te sluiten werd er genoten van een gezellige lunch.

Wil jij hier de volgende keer ook bij zijn? Je bent van harte welkom om mee te praten op 19 januari 2024. 🗓️ Meer informatie via https://www.skl.nl/